Kus kus integralni organik 250g Lučar

Kus kus integralni organik 250g Lučar

189.80 DIN
4059
Ime kus-kus potiče od arapske reči seksu - "Dobro izvaljano", jer nastaje oblikovanjem usitnjene pšenice uz pomoć valjanja/poliranja i prosejavanjem do određene granulacije. Pravi se od semoline, posebne vrste pšenice koja uspeva u Africi. 

U Evropi je kus-kus prvi put počeo da se koristi negde u 17. veku, tako što je donešen u Francusku iz njenih tadašnjih afričkih kolonija. Kus-kus je nacionalno jelo u Maroku, Alžiru i Tunisu.


Organski, integralni kus-kus je posebno bogat esencijalnim nutrijentima koji pomažu u održavanju dobrog zdravlja: vitaminima B kompleksa, mnoštvom minerala (kalijum, selen) i proteina. Pogodan je sastojak dijeta za mršavljenje. Bogat je vlaknima koji daju osećaj sitosti, a ubrzavaju rad creva. Takođe je veoma snažan antioksidans i pomaže u održanju vitalnosti organizma.

Upotreba i priprema: kus-kus je veoma ukusan i jednostavan za pripremu. 250 g organskog kus-kusa prelijte sa 250-300 ml vrele vode, dodajte 1 supenu kašičicu biljnog ulja, posolite i promešajte. Poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta (kus-kus se ne kuva). Ovako pripremljeni kus-kus možete začiniti po ukusu (seckani peršun, celer, vlašac i sl.)