Mešavina sirovih ml.semenki sa cimetom 100gr - Luc

Mešavina sirovih ml.semenki sa cimetom 100gr - Luc

129.80 DIN
4250

MEŠAVINA SIROVIH MLEVENIH SEMENKI sa cimetom

Neto količina: 100g

   Mešavina sirovih mlevenih semenki sa cimetom predstavlja savršen izbor za sve koji žele da unaprede svoje zdravlje i vitalnost. Zahvaljujući prisutnosti cimeta, Lučar mešavina dodatno doprinosi regulaciji holesterola u krvi i poboljšanju krvne slike.  Cimet je bogat kalcijumom, gvožđem, manganom, vitaminom C i vitaminom K, a takođe je poznat po visokom sadržaju dijetetskih vlakana i moćnim antioksidativnim svojstvima koja doprinose boljoj cirkulaciji i ubrzanom metabolizmu.


Sastav

   Lučar mešavina se sastoji od pažljivo izabranih i hranjljivih sirovih mlevenih semenki: susama, lana, golice (seme bundeve) i jezgra oljuštenog suncokreta, kao i ukusnog dodatka cimeta u optimalnom odnosu.


Zdravstvene prednosti

   Lučar mešavina sirovih mlevenih semenki sa cimetom pruža obilje zdravih proteina, vlakana i zdravih masti koje su važne za održavanje dobrog zdravlja i vitalnosti.

Mešavina je bogata kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, fosforom, kalijumom, cinkom i bakrom. Svi ovi nutritijenti su važni za održavanje zdravog metabolizma, jakog imunološkog sistema i optimalnog funkcionisanja različitih telesnih funkcija.

Mešavina sirovih mlevenih semenki sa cimetom ima brojna lekovita svojstva koja pozitivno utiču na zdravlje:

• Regulacija holesterola: Sadržaj biljnih vlakana i mononezasićenih masnih kiselina u semenkama pomaže u snižavanju nivoa lošeg LDL holesterola u krvi, čime se smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

• Poboljšanje cirkulacije: Cimet u mešavini poboljšava cirkulaciju, što dovodi do bolje ishrane tkiva i organa kiseonikom i hranljivim materijama.

• Antioksidativna svojstva: Seme bundeve i suncokreta bogati su antioksidansima kao što su vitamin E i cink, koji štite ćelije od oksidativnog stresa i sprečavaju oštećenja DNK.

• Regulacija šećera u krvi: Laneno seme u mešavini sadrži lignane koji pomažu u regulaciji nivoa šećera u krvi, što je posebno važno za osobe koje pate od dijabetesa.

• Jačanje imuniteta: Svi sastojci u mešavini sadrže vitamine i minerale koji pomažu u jačanju imunološkog sistema i sprečavaju razvoj infekcija.

Redovna konzumacija ove mešavine može imati brojne koristi za zdravlje, kao što je smanjenje rizika od srčanih bolesti, poboljšanje cirkulacije, zaštita ćelija od oksidativnog stresa, regulacija šećera u krvi i jačanje imuniteta.

 

Predlozi za konzumiranje

 

 Obrok: Za pripremu ovog hranljivog i ukusnog obroka, razmutite 50g mešavine u približno 3 dl nemasnog jogurta, biljnog mleka ili voćnog soka. Zatim dodajte suvo ili sveže voće po želji, kao što su banane, suvo grožđe, urme, smokve ili bilo koje drugo voće koje volite. Promešajte sve sastojke, da se sjedine i uživajte u ovom hranljivom i ukusnom obroku!

Napitak: Za pripremu zdravog i osvežavajućeg napitka, preporučujemo: 1 do 2 kašike proizvoda razmutite u čaši nemasnog jogurta, biljnog mleka ili voćnog soka. Proizvod se može koristiti u najrazličitijim kombinacijama kaša, muslija, smutija i šejkova, pa slobodno budite kreativni! Nakon pripreme, preporučujemo da napitak odstoji 15 do 30 minuta kako bi se sastojci dobro sjedinili. Uživajte u osvežavajućem napitku!