Alge Arame 25gr Noe

Alge Arame 25gr Noe

398.90 DIN
1790

Opis proizvoda

Arame alge su veoma ukusne i lako se pripremaju.
U jelima se kombinuju s korenastim povrćem i tofu sirom.
Nemaju jako izražen ukus pa su kao stvorene su za sve koji žele da prvi put probaju morske alge.
Lekovita svojstva: Arame alge su bogate ugljenim hidratima, vlaknima, nijacinom, kalcijumom(830 mg u 100 gr sušenih algi), gvožđem i jodom, vitamina A, B1 i B2.
Kalijum (3700 mg u 100gr sušenih algi) pomaže pravilno rasuđivanje i služi za pretvaranje glukoze u glikogen što omogućava mišićima nesmetan rad bez grčeva (naročito srčanog mišića), a u kombinaciji sa natrijumom (2900 mg u 100g sušenih algi) koriste se za snižavanje krvnog pritiska i regulisanja tečnosti u organizmu, pomažu kod osteoporoze i PMS-a, kao i kod menstrualnih tegoba.
 

Način pripreme

Arame su čvrsto morsko povrće i uglavnom nisu prašnjave kao što mogu biti neke druge vrste algi. Arame alge prvo operite u obilju hladne vode, 2 do 3 puta. Dovoljno ih je isprati isključivo hladnom vodom, jer topla voda narušava mineralni sastav. Arame ne treba natapati, ali poslednju vodu od ispiranja sačuvajte i dodajte pri njihovom kuvanju, ako je potrebno. Arame alge kuvajte u malo vode, tek toliko da ih voda prekrije, dvadesetak minuta na umerenoj vatri, poklopljene. Da bi se naglasio njihov slatkast ukus možete dodati i malo šoju sosa (shoyu) i par kapi pirinčanog sirćeta. Arame alge se odlično slažu sa korenastim povrćem (šargarepa, paškanat...), tofu sirom, sojom i semenkama.

Arame alge japanske firme Muso su vrhunskog kvaliteta jer se gaje u najčistijim oblastima japanskog mora.

Nutritivne vrednosti

Prosečna nutritivna vrednost na 100g
Energetska vrednost 202kcal
Masti 1,80g
od kojih zasićene masne kiseline 0,70g
Ugljeni hidrati 0,50g
od kojih šećeri 0,20g
Proteini 0,50g
So 3,20 g
Vlakna 72,60g
 
NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije. 

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.