Soja sos pvc 250ml Vocar

Soja sos pvc 250ml Vocar

198.90 DIN
547

Soja sos pvc 250ml Vocar

Soja sos potiče iz Kine, a uobičajen je dodatak jelima u azijskoj kuhinji. Ima oštar, slan ukus. Upotrebljava se u pripremi hrane ali i kao preliv za ribu, meso, povrće, salatu i kao marinada. Odličan je izvor vitamina B2 i B3, kao i slobodnih aminokiselina. Bogat je gvožđem, fosforom i manganom.

Soja sos je proizvod od prevrele mešavine sojinog zrna, pšenice i kamene soli iz koje se presama istiskuje tamno crvena slatkasto-slana tečnost.  Jedna kašičica soja sosa ima 335 mg natrijuma. Preporučena gornja granica za odrasle je 2 300 mg  dnevno, dok se kod kardiovaskularnih oboljenja i osoba starijih od 51 godine ta granica pomera do 1 500 mg na dan.

Soja sos ima veoma dobar ukus , pa ga je potrebno veoma malo da bi se postigao isti ukus kao sa kuhinjskom solju.  Veruje se da soja sos ima anti-alergena svojstva. Bogat je određenim flavonima, prirodnim antioksidansima.  Uloga antioksidanasa je da štiti naše telo od slobodnih radikala, koji potencijalno uvećavaju rizik od raznih srčanih bolesti , raka, mogu ubrzati proces starenja.