Puter od lesnika 170g -Lucar

Puter od lesnika 170g -Lucar

479.80 DIN
4021

Puter od lešnika - Lučar 

Namaz od jezgra lešnika 100%
Neto količina: 170g


   Lučar puter od lešnika je prirodni namaz napravljen isključivo od 100% jezgra lešnika. Ovaj ukusan namaz je posebno bogat oleinskom masnom kiselinom, koja je slična maslinovom ulju i ima blagotvoran uticaj na nivo holesterola u krvi.

Nutricionisti preporučuju puter od lešnika u ishrani dijabetičara kao zdravu zamenu za slatke kremove. Takođe se smatra korisnim za prevenciju srčanih oboljenja, posebno kada se kombinuje sa ribom, belim lukom, crnim vinom i svežim povrćem.

Ovaj namaz nije samo sjajan kao namaz na hlebu, već je i idealan dodatak poslasticama, kuvanim jelima i sosovima, pružajući im bogatstvo ukusa i kremastu teksturu.


Kako se puter od lešnika može konzumirati?

 Namaz na hleb: Lešnik puter je savršen za konzumaciju kao namaz na tostu, hlebu ili pecivu. 

• Dodatak smutijima: Dodavanje lešnik putera u smutije je odličan način da unesete dodatne hranljive sastojke i obogatite ukus. Samo dodajte kašičicu ili dve lešnik putera u svoj omiljeni smuti recept i blendajte.

• Sastojak u slatkim poslasticama: Lešnik puter može biti sjajan dodatak slatkim poslasticama kao što su kolači, kolačići ili energetske kuglice. Možete ga koristiti umesto maslaca ili ulja kako biste dobili bogat, kremast ukus.

• Topping za voće: Dodajte malo lešnik putera preko svežeg voća kao što su jabuke, banane ili jagode. Osim što će dodati bogat ukus, pružiće i dodatnu hranljivu vrednost.

• Sastojak u slanim jelima: Lešnik puter može se koristiti i u slanim jelima. Možete ga dodati umacima, sosovima, marinadama ili prelivima za salatu kako biste im dali kremastu teksturu i obogatili ukus.

   Važno je napomenuti da se lešnik puter može konzumirati na različite načine i da je mogućnosti za kreativno korišćenje mnogo. Preporučuje se čuvanje na hladnom i suvom mestu i dobro promešati pre svake upotrebe kako bi se ravnomerno rasporedilo ulje.


Zdravstvene prednosti lešnik putera

• Zdrave masti: Lešnik puter je izvor zdravih masti, uključujući mononezasićene i polinezasićene masti. Ove masti mogu pomoći u održavanju zdravlja srca, smanjenju nivoa lošeg holesterola i podržavanju optimalne funkcije mozga.

• Nutritivna vrednost: Lešnik puter je bogat hranljivim nutrijentima poput vitamina E, magnezijuma, fosfora i vlakana. Vitamin E je snažan antioksidant koji štiti ćelije od oštećenja slobodnih radikala, dok magnezijum i fosfor igraju važnu ulogu u zdravlju kostiju i mišića.

• Energija i sitost: Zbog visokog sadržaja masti i vlakana, lešnik puter može pružiti dugotrajnu energiju i osećaj sitosti. Ovo ga čini odličnim dodatkom za doručak ili međuobrok koji će vam pomoći da održite stabilan nivo energije tokom dana.

• Antiinflamatorna svojstva: Lešnik puter sadrži fitonutrijente koji imaju antiinflamatorna svojstva. Ovi nutrijenti mogu pomoći u smanjenju upale u telu, što je povezano sa smanjenim rizikom od raznih bolesti, uključujući srčane bolesti, dijabetes i određene vrste raka.

• Vitamini i minerali: Lešnik puter je dobar izvor vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, folnu kiselinu, kalijum i cink. Ovi hranljivi sastojci igraju ključnu ulogu u podršci imunološkom sistemu, metabolizmu i održavanju zdrave kože.

   ! Važno je napomenuti da, kao i kod svih namaza i dodataka ishrani, treba voditi računa o količini koja se konzumira, jer lešnik puter ima visok kalorijski sadržaj. Preporučuje se odabir prirodnih i kvalitetnih proizvoda bez dodatka šećera ili hidrogenizovanih ulja za maksimalnu korist.