Speltina integralna testenina čipka 200gr -Lucar

Speltina integralna testenina čipka 200gr -Lucar

99.80 DIN
4167

Integralna testenina od spelte - Lučar

Neto količina: 200g

   Lučar integralna testenina od spelte predstavlja autentičan spoj drevne mudrosti i savremenog zdravog načina ishrane. Sastavljena od najmanje 50% integralnog speltinog brašna, ova testenina pruža bogatstvo nutritivnih vrednosti koje proizlaze iz ove drevne i izuzetno hranljive žitarice.

   Spelta, poznata i kao krupnik, ima dugu istoriju i bogat nutritivni sastav. Uzgajana već 9000 godina, spelta je jedna od najstarijih žitarica koja i danas igra ključnu ulogu u ishrani. Njeno zrno je bogato belančevinama, mastima i dijetetskim vlaknima u većim količinama u odnosu na druge žitarice. Osim toga, spelta sadrži vitamine B grupe, kao i značajne količine minerala poput kalcijuma, magnezijuma, fosfora i selena.

   Ono što čini speltu posebno zanimljivom je lako rastvaranje njenih dijetetskih vlakana u vodi, što omogućava efikasnu apsorpciju hranljivih materija u organizmu. Ova žitarica ima i relativno nizak glikemijski indeks, što doprinosi održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

   Lučar integralna testenina od spelte je odličan izbor za sve koji traže hranljivu i ukusnu alternativu u ishrani. Osim što će obogatiti vaš jelovnik, ova testenina predstavlja izvor dragocenih nutrijenata i pruža vam mogućnost da uživate u jedinstvenom ukusu spelte.