Mekinje ovsene 250g Vega

Mekinje ovsene 250g Vega

119.80 DIN
1452
Poznato je da sve žitarice imaju celulozna vlakna koja su nesvarljiva, koja čine ono što se u nutricionizmu naziva balastnim materijama. Da bismo održali dobro zdravlje, neophodno je unositi te balastne materije.
Balastne materije ili biljna vlakna koja sadrži ovas, kao i vlakna pšenice, ne mogu da se svare i takođe prolaze kroz creva u nesvarenom obliku i izbacuju se stolicom. Ali, za razliku od pšeničnih vlakana i vlakana drugih žitarica, koja su nerastvorljiva, vlakna ovsa, koja se nalaze u ovsenim mekinjama se rastvaraju u vodi. I ne samo da se rastvaraju.
Ona upijaju tečnost višestruko uvećavajući svoju zapreminu (čak mogu da ga uvećaju i do 35-40 puta); a upijaju ne samo okolnu tečnost, nego i materije rastvorene u toj tečnosti.
Zbog tih svojih svojstava, samo dve supene kašičice ovsenih mekinja dnevno mogu vam pomoći da smršate, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor i preventivno utičete protiv mogućeg razvoja raka debelog creva...
Ovo je klinički ispitao i dokazao na sopstvenom iskustvu i iskustvu svojih pacijenata francuski lekar i dijetolog dr Pjer Dikan, autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga-bestselera o njima.