Mleč matični 500gr

Mleč matični 500gr

1139.80 DIN
105

Matični mleč jedan je od najlekovitijih pčelinjih proizvoda. Njegova lekovitost pomaže kod mnogih bolesti, a nutricionisti ga smatraju najsavršenijom namirnicom na svetu. On leči, hrani i revitalizuje telo.

 

Matični mleč je poznat od davnina - dragocen i redak, čuvao se kao tajna lepote plemkinja. Kinezi i Rusi već odavno istražuju delovanje matičnog mleča i do sad su otkrili mnogo čudesnih svojstava ovog prirodnog leka.

 

Bogatstvo hranjivih sastojaka

 

Matični mleč je bogat izvor minerala, vitamina, proteina i enzima. Sadrži vitamine A, B, C, D i E, s posebno visokom koncentracijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6. Ukupna količina vitamina u jednom gramu matičnog mleča je 336 do 351 miligrama.

 

Jača nervni sistem, obnavlja energiju i daje vitalnost!

 

Matični mleč je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku. To je neurotransmiter koji omogućuje prenos impulsa između nervnih ćelija u organizmu. Sadrži različite minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina kao i mnoge supstance koje sprečavaju razvoj bakterija i virusa.

 

Belančevine matičog mleča sadrže većinu aminokiselina, u sklopu kojih se nalazi i osam nezamenjivih - valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofan i lizin.

 

Glavni predstavnici šećera u matičnom mleču su glukoza i fruktoza. One spadaju u kategoriju redukcionih šećera koje ćelija može direktno da apsorbuje i koristi kao energetski materijal, bez trošenja insulina. Sastav matičnog mleča varira u zavisnosti od godišnjeg doba, fiziološkog stanja pčela i uslova u kojim se čuva.