Eko-Fe ++tablete 40tabl Eko Farm

Eko-Fe ++tablete 40tabl Eko Farm

128.80 DIN
1167

Eko-Fe++ je dodatak ishrani u obliku film tableta koji sadrži organski vezano dvovalentno gvožđe u obliku glukonata, čija je glavna prednost odlična resorpcija u organizmu. To je veoma značajno jer se upotrebom Eko-Fe++ film tableta postižu pozitivni efekti u plazmi već nakon nekoliko nedelja primene, a ispražnjeni depoi gvožđa dugoročno popunjavaju u toku 2-3 meseca. Pored gvožđa, Eko-Fe++ film tablete su obogaćene i folnom kiselinom i vitaminom C, koji dodatno doprinose biološkoj iskoristljivosti gvožđa. Sva tri aktivna sastojka obavljaju značajne uloge u organizmu, a njihov optimalan odnos u jednoj film tableti omogućava da deluju kao jedna neodvojiva funkcionalna celina, obezbeđujući neophodne elemente za stvaranje i funkcionisanje eritrocita.

Gvožđe je mineral neophodan za sintezu hemoglobina eritrocita, čiji je glavni zadatak da prenese kiseonik od pluća, dalje do svih tkiva. Pored hemoglobina, gvožđe se velikim delom nalazi i u mioglobinu, koji predstavlja depo kiseonika neophodan za rad mišića. Značajna je komponenta i mnogih enzima uključenih u procese iskorišćavanja kiseonika u ćelijama i pretvaranja šećera iz krvi u energiju. Metabolizam gvožđa je takav da se ono svakodnevno gubi iz organizma, pre svega znojenjem, urinom, stolicom, odstranjivanjem ćelija creva i kože, kao i krvarenjem iz gastrointestinalnog trakta. Zbog toga je, uprkos postojanju rezervi u jetri, slezini i drugim organima, neophodno dodatno obogatiti ishranu gvožđem.

Folna kiselina je vitamin B grupe. Koenzim je enzima koji su uključeni u mnoge metaboličke procese u organizmu. Neophodna je za stvaranje eritrocita u kostnoj srži i razvoj celokupnog nervnog tkiva. Potrebe organizma za folnom kiselinom menjaju se u odnosu na pol i starosnu dob, a posebno su povećane u toku intenzivnog rasta dece, pre i tokom trudnoće i dojenja, kao i kod postojanja nekih hroničnih oboljenja.

Vitamin C ima značajnu ulogu u metabolizmu folne kiseline i gvožđa. Pozitivno utiče na resorpciju gvožđa iz digestivnog trakta, zbog čega je neizostavan sastojak preparata za regulisanje krvne slike. Pored toga, deluje tonički i povećava prirodnu otpornost organizma.

Eko-Fe++ film tablete se preporučuju, kao dodatak ishrani, u svim stanjima kada je organizmu neophodno gvožđe. Ova stanja često su praćena osećajem zamora i iscrpljenosti, pojačanom razdražljivošću, apatijom, nedostatkom vazduha, oslabljenim imunitetom i mogu vrlo negativno uticati na celokupan tok života.