Soja protein 200gr Macrobiotica

Soja protein 200gr Macrobiotica

299.00 DIN
1094

Proteini su gradivna materija mišića neophodna za povećanje njihove mase i popravljanje celokupnog telesnog sastava. Kako bi se očuvala i uvećala mišićna masa pored redovnog treninga neophodna je i odgovarajuća ishrana pri čemu bi prvenstveno tebalo voditi računa o unosu kvalitetnih proteina.

Soja sadrži esencijalne aminokiseline među kojima i glutamin koji privlači vodu unutar mišićnih ćelija dajući mišićima puniji i čvršći izgled.

Soja protein  je proizvod dobijen savremenim procesom prerade odabranog sojinog zrna visokog  kvaliteta. Tehnološkim postupkom ekstrakcije proteina iz sojinog zrna dobijaju se proteini u koncentrovanom obliku (min. 90%).

 

Soja protein predstavlja izvrstan izvor proteina, odnosno esencijalnih aminokiselina značajnih zbog visoke hranljive i biološke vrednosti.

Soja protein se koristi  kao dodatak ishrani čime se na brz i jednostavan način obezbeđuje preporučena dnevna količina proteina.

Mogu ga koristiti kako oni koji se  sportom bave rekreativno tako i profesionalci. Soja protein se koristi pre i (ili) posle treninga a količina se određuje na osnovu individualnih potreba.

Posebno se preporučuje  vegetarijancima kao i u periodu posta kako bi se na odgovarajući način zamenili proteini animalnog porekla.

Soja protein mogu koristiti i osobe na redukcionim dijetama kako bi osigurale adekvatan unos proteina koji usled kalorijskog deficita može dovesti do gubitka mišićne mase.

Dnevni unos proteina se izračunava prema uzrastu osobe.

Noble
26 May 2018