Secer kokosov 400gr Forn

Secer kokosov 400gr Forn

498.00 DIN
938

Kokosov šećer je prirodan izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera. Takođe je bogat izvor vitamina, pogotovo B1, B2, B3 i B6. Ovom jednom rečenicom možemo definisati proizvod koji predstavlja prirodan izvor visoko energetske hrane sa niskim glikemijskim indeksom GI 35. Osim niskog glikemijskog indeksa, šećer kokosovog cveta poznat je po tome što obiluje vitaminima i mineralima koji predstavljaju neophodni činilac uravnoteženoj ishrani i zdravom načinu života. Kao što pokazuju analize, kokosov šećer je bogat izvor kalijuma, cinka, gvožđa, nijacina, magnezijuma i drugih minerala. Predstavlja prirodni izvor dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C i ima neutralni pH. Čak ima i 1,3% proteina. Usled svega pomenutog, hranljiva vrednost kokosovog šećera je mnogo veća u odnosu na sve druge komercijalne šećere i zaslađivače.

Kokosov zaslađivač, ili kokosov šećer, se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok se prikuplja i termički priprema bez rafinisanja i bilo kakvih aditiva, sve dok se ne dobije karamelasti oblik. Nakon procesa termičke obrade, kokosov šećer se suši i potom sitni u granule kako bi dobio svoj konačan oblik. Sama proizvodnja kokosovog šećera je prirodna bez aditiva ili hemijskih procesa što i opravdava naziv prirodnog i organskog zaslađivača. Ovo je jedinstvena tradicija stanovnika ostrva Java, koje je poznato po proizvodnji najkvalitetnijeg kokosovog šećera. Osnovna struktura Fornatura kokosovog šećera čini 82% saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9%), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”. Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100% koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvanih „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedeksom, što štetno utiče na digestivni trakt. Testovi koje je sproveo Institut za istraživanje hrane i ishrane (FNRI, studija iz 2007-me), otkrila je da kokosov šećer ima prirodno nizak glikemijski indeks GI 35, u poređenju da većinom drugih komercijalnih šećera, kao što su beli rafinisani šećer sa GI 68, med 60 ili grožđani šećer 10.

Kokosov šećer nema ukus kokosa, već je sličan smeđem šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamela i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1.

Sveže isceđen kokosov nektar ili „sok” prirodno poseduje obilje makro i mikroelemenata koji sadrže minerale i vitamine: kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B i aminokiselina. Zahvaljujući minimalnoj preradi, kokosov šećer zadržava hranljive sastojke, koji su jedinstveni u svetu šećera. Složeni ugljeni hidrati, treba da obezbede sporo oslobađanje šećera u krvotok, čime se dobija efekat ,,trajne” energije bez uspona i padova, za razliku od standardnih šećera i zaslađivača koji se nalaze na tržištu. Fornatura Kokosov šećer dolazi iz Indonezije i poseduje Indonežanski sertifikat organske hrane, kao i sva neophodna domaća ispitivanja, kao i SBS rezultate testiranja i domaće laboratorije. Svi podaci na pakovanju su rezultat ispitivanja domaćih laboratorij

Noble
26 May 2018