Active C glina u prahu sa akt. ugljem  300g  shen

Active C glina u prahu sa akt. ugljem 300g shen

549.80 DIN
480

Glina u prahu sa aktivnim ugljem za spoljnu upotrebu

Bentonitna glina je glatka glinanasta iz vulkansko pepela. Uglavnom se sastoji iz montmorilonita, pa se ponekad  naziva i montorilonitnaglina. Ostale komponente su gvožđe, kalium, silicijum, magnezijum,natrijum i calcium koji mogu hraniti kožu.Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja što joj daje organski karakter. Glina je na mnogim mestima pomenuta u Biblijii kao preventive i kao sredsvo isceljenja. Kada se bentonitna glina meša sa vodom, stvara se električno naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena sa kože. Glina pored vezivanja-adsorpcije i 44ma jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. Ona pored eliminacije toksina ima funkciju da hrani kožu. Glina je redak prirodni material koji u sebi sadrži nanočestice.

Detaljna  istraživanja i primena o bentonitnoj glini nalaze se u knjizi “Moćgline” Prof.dr Staniše Stojiljkovića

Aktivni ugalj poseduje antibakterijska svojstva i pomaže da se nečistoće i toksini izbacuju iz kože.Odličan je za kožu sklonu aknama i osetljivoj koži. Aktivni ugalj ima veoma veliku razvijenu površinu, tako da vrlo brzo i efikasno vezuje otpadne materije sa kože.

Aktivni ugalj čisti vašu kožu,  ukoliko vam je potrebano progresivno čišćenje problematične kože.Njegova blago hrapava tekstura predstavlja odličan piling, pritom izvlači višak ulja iz kože i dubinski čisti pore.

Kombinacijom bentonitne gline i aktivnog uglja postiže se jači i progresivniji efekat čišćenja kože od toksina, bakterija kao i mrtvog sloja sa površine kože.

Noble
26 May 2018