Multi C glina u prahu 300g shen

Multi C glina u prahu 300g shen

499.80 DIN
474

Glina u prahu za spoljnu upotrebu Multi C

Bentonitna glina je glatka glinanasta iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz montmorilonita, pa se ponekad naziva i montorilonitna glina. Ostale komponente su gvožđe, kalium, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcium koje hrane kožu. Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja što joj daje organski karakter. Glina je na mnogim mestima pomenuta u Bibliji i kao preventiva i kao sredsvo isceljenja. Kada se bentonitna glina meša sa vodom, stvara se električno naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena sa kože. Glina pored vezivanja-adsorpcije ima jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. Ona pored eliminacije toksina ima funkciju da hrani kožu. Glina je redak prirodni material koji u sebi sadrži nano čestice.

Maska za lice od bentonite gline je posebno dobra za masnu i problematičnu kožu. Ukoliko glinu nanosite na suvu kožu, možete dodati malo svinjske masti, kokosovo ulje, kajmak, pavlake ili punomasni jogurt I pomešajte pre nanošenja.

Detaljna istraživanja i primena o bentonitnoj glini nalaze se u knjizi “Moć gline” Prof.dr Staniše Stojiljkovića

Način pripreme

Odmerenu količinu Multi C i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2:3(Multi C:voda). Smesu dobro promešati plastičnom ili drvenom kašičicom dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smesa je odmah spremna za aplikaciju.

Zavisno od željene primene u pripremljenu smesu gline i vode se mogu dodavati razni dodaci kao na primer: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

Primena

Glina u prahu Multi C se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitisera, za čišćenje kože, hidrataciju i odmašćivanja površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i drugih delova tela (maska protiv strija i celulita),kao obloga oko zglobova i mišića, kod pripreme tople kupke i za piling kože.

Poželjno je pravljenu masku držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.

Noble
26 May 2018